Soko inžinjering

Soko inžinjering Beograd Krnjesevci Srbija u okviru svog proizvodnog programa nudi opremu za klimatizaciju i hlađenje: klima komore, klima ormane, spriro i pravougaone kanale, rashladne komore, agregate…

Osnovna delatnost novog beogradskog preduzeća Soko inžinjering je iz oblasti klima i rashladne tehnike gde je akcenat dat na proizvodnju sopstvene opreme. Već posle godinu dana rada, preduzeće Soko inžinjering iz Beograda, uspelo je da proizvede sopstvene klima i rashladne uređaje na bazi sopstvene konstrukcije i tehnologije.

Danas, kompanija Soko inžinjering izvodi standardne i najizazovnije zahteve investitora iz oblasti klimatizacije, grejanja i hlađenja. U svom proizvodnom programu imamo opremu za klimatizaciju, što obuhvata proizvodnju klima komora, klima ormana, agregata i kanala za distribuciju vazduha, kao i opremu za hlađenje, što obuhvata rashladne komore – hladnjače, rashladne vitrine za supermarkete i agregate. Proizvodnja se odvija u fabrici od 4.000 m² u Krnješevcima, nedaleko od Beograda (25 km).

Kompanija Soko inžinjering je specijalizovana za izvođenja radova na klimatizaciji, grejanju i hlađenju u super i hipermarketima, hotelima, šoping centrima, aerodromima, sportskim halama, farmaceutskim fabrikama, industriji hrane, auto salonima itd.

Od januara 2010. godine, Soko inžinjering je postao ovlašćeni distributer za Srbiju, Crnu Goru, Makedoniju i Albaniju, svetske kompanije Johnson Controls, koja obuhvata brendove York, Sabroe, Frick i Johnson Controls. Soko inžinjering uz stratešku saradnju sa kompanijom Johnson Controls ima snažne kapacitete da zadovolji najzahtevnije potrebe investitora iz oblasti klimatizacije, grejanja i hlađenja, što se ogleda kroz projektovanje, isporuku i instalaciju visoko kvalitetne opreme.

Stručnjaci Soko inžinjeringa uz partnerstvo sa Johnson Controls-om i Sabroe-om, kao vodećim svetskim brendom iz oblasti industrijskog hlađenja i amonijačnih instalacija, poseduju sve neophodne kapacitete da u potpunosti odgovore na sve potrebe investitora kroz kvalitetno projektovanje i izvođenje najoptimalnijih rešenja.

Takođe, Soko inžinjering je u mogućnosti da projektuje i izvodi rešenja Building Management Systems-a (BMS) kroz implementaciju postojećih i novih specijalizovanih rešenja za objekte različite namene – bolnice, farmaceutske pogone, hotele, poslovne zgrade, trgovinske centre, fabrike itd.

Kompanija Soko inžinjering ima 170 zaposlenih koji svojim znanjem, iskustvom i kreativnim idejama stvaraju i implementiraju energetski najsavremenija i najefikasnija rešenja, za šta je kompanija nagrađena Nagradom Inženjerske komore Srbije za razvoj i primenu uštede energije u supermarketima.

Kompanija je sertifikovana ISO 9001:2008 standardom od strane međunarodne institucije TUV SUD. Klima komore su sertifikovane CE međunarodnim znakom, a rashladne komore standardom NSF koji investitorima omogućava da primene HACCP standard u svojim objektima.

Kroz svoj razvoj, Soko inžinjering je izgradio veliki broj objekata u Srbiji, Crnoj Gori, Bosni i Hercegovini i Bugarskoj.

Modularne klima komore

Klima komore modularnog tipa nude maksimalnu fleksibilnost izbora izmedu razlicitih velicina poprecnog preseka, razlicitih modela kucišta, konfiguracija, kao i komponenti koje omogucavaju sve funkcije za pripremu vazduha (grejanje, hladenje, filtriranje, ovlaživanje, sušenje, rekuperaciju i regeneraciju) i na taj nacin obezbeduju željene parametre konfora u klimatizovanom prostoru.

Proizvode se u 19 standardnih velicina dostupnih u 2 serije, u svim izvedbenim varijantama, za podrucje  primene  od  1.000 m3/h  do 100.000 m3/h. Obzirom na nacin montaže dostupni su u  horizontalnoj, spratnoj, vertikalnoj i paralelnoj izvedbi, a obzirom na mesto montaže mogu biti namenjeni za unutrašnju ili vanjsku ugradnju.

Kucište je izradeno od aluminijumskih profila i panela sa toplotnom i zvucnom izolacijom od poliuretana ili mineralne vune. Odlikuje se dobrim zaptivanjem i niskim nivoom prenosa buke.   Održavanje je jednostavno zbog  lakog nacina pristupa svim ugradenim elementima, kao i zbog  ravnih i glatkih površina kucišta koje su izradene od nerdajucih materijala.

Savremena konstrukcija velike krutosti omogucava: jednostavnu montažu, lako medusobno povezivanje elemenata u celinu, prilagodljivost raspoloživom prostoru, mogucnost unošenja sekcija u elementima, te montažu istih na licu mesta u slucaju uskih transportnih puteva.

Visok stepen kvaliteta svih ugradenih elemenata sa tehnickom podrškom i rezervnim delovima, pruža pouzdanost i produžava radni vek opreme.

Mogucnost izbora optimalnog sistema prema zahtevu kupca, kao i mogucnost samostalnog izbora komponenti sa najboljim stepenom iskorišcenja omogucava niske pogonske troškove tokom radnog veka opreme.

Znacajnu uštedu energije moguce je postici izborom sistema za iskorišcenje toplote otpadnog vazduha.

Rad klima komore sa varijabilnom kolicinom vazduha, moguc je upotrebom dvobrzinskih motora ili frekventnih inverter-a koji obezbeduju kontinualnu regulaciju kolicine vazduha.

Nudimo funkciski kompletno opremljen uredaj-klima komoru opremljenu sa sistemom upravljnja: sa kontrolerom i  kompletnom pripadajucom regulacijskom opremom potrebnom za automatski  rad komore, kao i sa elektroupravljackim ormanom.

Digitalni sistem upravljanja koji je izabran i programiran tako da omogucava optimalan rad  konfigurisanog sistema , može biti povezan na centralni sistem nadzora prema želji kupca.

Klima komore proizvode se u skladu sa zahtevima evropskih standarda i sertifikovane su sa CE znakom.

 

 

Kontakt informacije:

 • Bulevar Arsenija Čarnojevića 125
 • Beograd
 • Srbija
 • 11000
 • 011/6351 920
 • office@sokoing.rs
 • -

Radno vreme

 • Ponedeljak:
 • Utorak:
 • Sreda:
 • Četvrtak:
 • Petak:
 • Subota:
 • Nedelja: