ROLLOPRO

ROLLOPRO je zanatska radnja iz Vlasotinca čija je delatnost izrada i montaža roletni, rolo vrata, segmentnih vrata, komarnika, trakastih zavesa, rolo zavesa i venecijanera. Radnja je osnovana 2010 godine na bazi decenijskog iskustva u modernom stolarstvu i tradicije koja datira iz šezdesetih godina.

Stalnim istraživanjem i prisustvom u javnim dešavanjima vezanim za savremeno stolarstvo postigli smo zavidne rezultate u radu na asortimanu i kvalitetu naših proizvoda. Zahvaljujuci brzoj isporuci, poštovanjem dogovorenih rokova postavili smo čvrst temelj u odnosu sa našim dosadasnjim kupcima.

Namera nam je da nastavimo u istom pravcu, da u skladu sa potrebama modernog čoveka ostvarimo povećanje proizvodnog asortimana i snabdevanje tržišta novim proizvodima kako bi opravdali poverenje koje su nam ukazali kupci.

Važne činjenice prilikom donošenja odluke da li treba ugraditi roletne više nisu samo zaštita od svetla i neželjenih pogleda, već i zvučna izolacija koja doprinosi značajnom smanjenju spoljne buke, kao i termo izolacija koja zimi smanjuje rasipanje energije, a leti redukuje sunčevo zračenje i doprinosi prijatnoj svežini u stanu.

ROLETNE

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kod izrade svih modela roletni akcenat je stavljen na kvalitet. Vodilice i završne aluminijumske lajsne imaju posebne četkaste i gumene dihtunge, koji dodatno doprinose izolaciji i sprečavaju ulaz nepoželjnim insektima. Sve roletne snabdevene su metalnim ležajevima koji im omogućuju lakše rukovanje. Kod svih modela zastori (lamele) i vodilice mogu biti od aluminijuma ili PVC-a, a ponudu upotpunjuje i plastifikacija u širokom spektru boja. Pogon za pokretanje roletni može biti traka (gurtna), kanap, kurbla ili elektromotor. Svi modeli imaju mogućnost integrisanja rolokomarnika tako da njihova kutija ne remeti krajnji izgled. Konstrukcije se prave od materijala odličnih karakteristika što garantuje dug vek trajanja.

nadgradne

Nadgradni ili nadprozorski tip roletne je sistem kod koga se kutija roletne integriše zajedno sa prozorom u prozorski otvor. Dva osnovna modela ove kutije su nadgradna PVC i nadgradna AL termo kutija.

nadgradnapvc
nadgradnatermoroletna

PVC kutija se izradjuje u dimenzijama:

 • 150×200,
 • 170×200 i
 • 200×200 mm.

Ova kutija čini jedinstvenu i harmoničnu celinu sa prozorom, što dodatno poboljšava izgled svake kuće. Kompatibilna je sa svim prozorskim sistemima i dodatno je izolirana pomoću elemenata od stiropora integrisanih u njoj.

AL termo kutija se izradjuje u dimenzijama:

 • 147×147,
 • 172×172 i
 • 195×195 mm.

Radi se od al profila koji su dodatno izolirani ispunom od poliuretana. Takođe je kompatibilna sa svim prozorskim sistemima.

Kutija roletne kod ovih tipova montira se odozgo na prozor tako da može biti nevidljiva sa spoljne strane. Eventualna revizija vrši se unutra iz prostorije. Standardne boje ove kutije su bela 9016 , braon 8014 i 8017 i siva 9006. Pored standardnih postoji i mogucnost izbora boja po RAL-u , kao i plastifikacija u boji drveta.

ugradnjanadgradnepvc
ugradnjatermoroletne

spoljnaroletna

Spoljni tip roletne je sistem kod koga se kutija ugrađuje spolja u gornjem delu prozora. Kutije kod ovog tipa roletna izrađuju se od aluminijumskih ekstrudiranih profila, aluminijumskog lima ili pocinkovanog lima. Osnovni modeli ovih kutija su zaobljena, poluzaobljena i petougaona.

kutijaodaluprofila
kutijaodalulima

Poluzaobljenu ili ovalnu kutiju radimo od aluminijumskih ekstrudiranih profila i to u dimenzijama:

 • 137×137 i
 • 165×165 mm.

Ova kutija ima moderan izgled, a njena čvrstina joj omogućuje veće dimenzije izrade.

Petougaonu kutiju radimo od aluminijumskog ili pocinkovanog lima. Dimenzije kutija su:

 • 137×137,
 • 150×150,
 • 165×165 i
 • 180×180 mm.

Kutija ima klasičan izgled i mogućnost izrade bez zadnje stranice.

Kutije roletna kod ovog tipa namenjene su prvenstveno za ugradnju na već postojeću stolariju, a mogu se ugraditi i zajedno sa stolarijom. Eventualna revizija vrši se sa spoljne strane.

ugradnjaspoljneroletne

Automatizacija koja je nekada bila vizija, danas je stvarnost. Kako su se potrebe savremenog coveka povecavale, automatizacija je sve vise dobijala na znacaju.

Osnovna svrha automatizacije jeste da zameni ljudski faktor u sto vecoj meri. To znaci da mozete programirati roletne da na osnovu senzora reaguju na sunce, vetar, temperaturu i padavine. Automatizovane roletne ce se zimi, kada padne mrak, automatski spustati i time sacuvati toplotu Vaseg doma a leti se roletne na suncanoj strani spustaju da bi zastitile kucu od pregrevanja.

Koristimo motore poznatih svetskih proizvodjaca Somfy, Nice, Asa, Beninca i Dooya.

garaznavrata

segmetna 1

Segmentna vrata su vrata kod kojih se nekoliko panela (segmenata), međusobno povezanih šarkama, kreće naviše po vođicama i prelazeći iz vertikalnog u horizontalni položaj pakuje ispod plafona.

segmetna 2

Paneli kod segmentnih vrata koja isporučujemo i ugrađujemo izrađeni su od galvanizovanog lima debljine 0,5mm i poliuretanske ispune (40kg/m3), sa ojačanjem debljine 1mm na mestima gde se nalaze šarke. Karakteriše ih visok stepen zvučne izolacije i nizak stepen termopropustljivosti. Visina panela je 480mm, a debljina 40mm. Motivi ili aplikacije na panelima mogu biti kocka i horizontalne linije, a mogu biti i bez motiva.

Kompletan okov prevučen je slojem cinka, čime je sprečen negativan uticaj agresivnih sredina.

Standardne boje su bela, siva i braon, a postoji i mogućnost narudžbine drugih boja po RAL karti, kao i boja koje su imitacija drveta.

Segmentna vrata smatraju se najefikasnijim po svojoj konstrukciji, pa su zbog toga i najzastupljenija garažna vrata u svetu.

rolovrata

Garažna rolovrata su vrata kod kojih se lamele klizeći po vertikalnim vodilicama (aluminijumskim profilima) namotavaju u kutiji na horizontalnu osovinu.
rolovrata1

Aluminijumske lamele u zavisnosti od veličine vrata mogu biti širine:

 • 55 i
 • 77mm

i ispunjene su poliuretanom što obezbeđuje bolju izolaciju.

Aluminijumske vodilice imaju ugrađene adekvatne četkaste dihtunge, a zadnja    – donja lamela, koja je od aluminijumskog profila, diht gumu poceloj širini, tako da to sprečava ulazak prašine i poboljšava izolaciona svojstva.

Kutija u kojoj se namotavaju lamele radi se od aluminijumskog lima, pocinkovanog lima ili ekstrudiranih aluminijumskih profila.

Standardne boje su:

 • bela,
 • siva i
 • braon,
 • postoji i mogućnost narudžbine drugih boja po RAL karti, kao i boja koje su imitacija drveta.

Visok kvalitet izrade i završne obrade svih elemenata od kojih se vrata izrađuju obezbeđuje dugotrajnost i otpornost na spoljašnje uticaje.

Elektromotori i elektronika koju koristimo je od proverenih proizvođača, što potvrđujemo i garancijom. Motor ima donji i gornji položaj i automatski zaključava vrata. Pored daljinske komande postoji mogućnost i ugradnje tastera, a u slučaju nestanka električne energije vrata se otvaraju ručno, pomoću kurble.

komarnik

Komarnici su najjednostavnije ali i najefikasnije rešenje protiv insekata i gmizavaca. Izrađujemo ih kao fiksne, rolo i komarnike sa šarkama. Mrežica kod svih tipova komarnika izrađena je od kvalitetnog fiberglasa koji ima veću izdržljivost pri UV zračenju i visokim temperaturama od bilo kog sličnog materijala.

 • Fiksni komarnici su jednostavno i pristupačno rešenje. Ovde se postavlja okvir od aluminijuma sa mrežicom od fiberglasa na spoljnu stranu prozora. Montaža i demontaža su dosta brzi.
 • Komarnik sa šarkama funkcioniše po principu otvaranja vrata i dobro je rešenje za balkonska vrata.

Rolokomarnik može biti horizontalni i vertikalni.

komarnik 1
komarnik2

Horizontalni rolokomarnici sa federom su idealni za balkonska vrata. Mogu pokriti veće površine sa jednokrilnim ili dvokrilnim bočnim roloima. Po potrebi donja vođica se može podići što olakšava čišćenje i prolaz.

Vertikalni rolokomarnici pomoću federa omogućavaju kretanje mrežice gore-dole, pa su zbog toga pogodni za prozore.

Plisse komarnici su posebno napravljeni komarnici za balkonska vrata (horizontalno kretanje) bez donje vodjice. Rad ovih komarnika se ne zasniva na povratnom federu, tako da se sa lakoćom može otvarati i zatvarati. Takođe, može se ostaviti u bilo kom položaju. Mogu biti sa jednim krilom, dva krila sa zatvaranjem u sredini, dva krila koja idu jedno za drugim ili više krila koja pokrivaju širinu do 6 metara. Pomoću posebnih spojnica lako se skida, čime se olakšava proces odlaganja i postavljanja. Mreža je plisirana i ojačana nitima od kevlara čime je zaštićena od vetra i svakodnevnog habanja.

Mrežice svih komarnika dostupne su u sivoj i crnoj boji, a profili u širokom spektru boja.

Rolo i plisse komarnici mogu se ugraditi ispod roletne korišćenjem vodilice za roletne sa dodatkom za ugradnju komarnika.
komarnik3

trakasta zavesa

Trakaste zavese pored svoje namene, zastite od svetlosti i cuvanja privatnosti, jos su i pristupacan i popularan nacin ulepsavanja Vasih stanova ili poslovnog prostora.

Za izradu trakastih zavesa koristi se plastificirano, pamucno ili PVC (screen) platno. Širina trake je 127 ili 69 mm. Garnisne za trakaste zavese su od aluminijumskog profila. Pokrecu se pomocu okretnog lanca – kanapa, tako da sami regulisete kolicinu svetlosti u prostoriji.

Antistaticne su, bez mirisa i ne skupljaju prasinu. Zbog svog izgleda i zatvaranja lako se mogu prilagoditi svakom prostoru. Zbog velikog izbora dezena i boja zadovoljavaju svaciji ukus.

Prednost ovih zavesa je u tome sto se mogu naknadno menjati samo trake u skladu sa menjanjem enterijera.

Nekada su trakaste zavese bile odlika poslovnih prostora ali, zahvaljujuci velikom izboru dezena i boja, trakaste zavese su nasle primenu i u stambenim objektima.

venecijaneri

Venecijaneri ukrašavaju Vaše prozore, stite Vas od sunčevih zraka, sprečavaju radoznale poglede uperene u Vaš dom i time predstavljaju savršen izbor za Vaš enterijer.

Sa venecijanerima mozete kontrolisati količinu svetlosti u prostoriji.

Kratak rok isporuke, jednostavna montaža, jednostavno održavanje i relativno niska cena čine venecijanere veoma povoljnim proizvodom. Izradjuju se od aluminijumske trake čija je standardna širina 25 mm. Na raspolaganju su Vam venecijaneri širokog spektra boja, pa ce te ih lako uklopiti uz fasadu ili enterijer Vašeg prostora.

Montiraju se u okviru prozora sa unutrašnje strane. Namenjeni su za sve vrste stolarije.

Kontakt informacije:

Radno vreme

 • Ponedeljak:
 • Utorak:
 • Sreda:
 • Četvrtak:
 • Petak:
 • Subota:
 • Nedelja: